Намерението за продажба на “Телелинк остава, но не на всяка цена и

...
Намерението за продажба на “Телелинк остава, но не на всяка цена и
Коментари Харесай

По взаимно съгласие “Телелинк” и “Юнайтед груп” отмениха сделката

Намерението за продажба на  “Телелинк ” остава, само че не на всяка цена и не на всеки покупател

Собственикът на “Нова телевизия ” и “Виваком ” - “Юнайтед груп ”, няма да придобие мажоритарен дял в българската компания “Телелинк бизнес сървисис груп ” (ТБС Груп). Сделката сред двете компании се анулира.

“Проведените диалози демонстрираха разнопосочни стратегически възгледи по някои основни посоки на бизнес развиване и напредък ”, се показва в публично мнение на уеб страницата на “Телелинк ”.

Преди три месеца ТБС Груп разгласи подготвеност за продажба на мажоритарен пакет акции. Впоследствие компанията получи поръчка за евентуалното придобиване на 51% до 100% от страна на “Словения Броудбанд С.а.р.л. ”, част от “Юнайтед Груп ”, която предлага телекомуникационни и медийни услуги в осем страни от Югоизточна Европа.

В последна сметка обаче е било взето взаимно решение консултациите по възможното придобиване да бъдат прекъснати на този стадий, се споделя в изказването на изпълнителния шеф на българската компания Иван Житиянов.

Той обаче е безапелационен, че двете сдружения имат дългогодишни връзки като бизнес сътрудници, и има вяра, че извършените диалози ще им оказват помощ да работят още по-добре в бъдеще.

“Прекратяването на договорката е по взаимно единодушие. Те остават наш огромен клиент и сътрудник и ще продължим да работим дружно. Няма да има нещо отрицателно ”, удостовери пред “24 часа ” и главният акционер в “Телелинк ” Любомир Минчев. Той е притежател на 67% от акциите.

По думите на Минчев желанието за продажба остава, само че не непременно и не на всеки покупател.

“Едно от значимите неща, които търсим, е подобаващ сътрудник за хората, мениджмънта и бъдещето на компанията ”, посочи Минчев. Други компании проявявали интерес, само че сега не се водят договаряния с никого.

Последните финансови данни на “Телелинк ” към края на деветмесечието на 2021 година демонстрират, че компанията регистрира 134,4 млн. лева доходи, което е растеж с 42 на 100 за година. Печалбата преди налози е 14,2 млн. лева Капитализацията на компанията е 186 млн. лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР